2.12.14 г.

20 идеи за малки кухни в бяло


.http://color-in-architecture.blogspot.com/2014/12/20-small-white-kitchen-design-ideas.html.http://tzvetvarhitekture.blogspot.com/2014/12/20.html

автор: И.Маринова

Белият цвят в интериорния дизайн

Бялото е един от най-стилните цветове в интериорния дизайн. Дизайнерите го обожават по много причини.
На първо място заради неговата чистота и благородство. Също така за изискания и елегантен външен вид, който той създава в интериора.
Белият цвят е високо ценен и зарадзи своята лекота и яркост и същевременно заради своето спокойствие и неутралност. Усещането, което белият цвят придава на стаята е за свежест и положителна енергия.
По-практичната причина е, че бял цвят е идеален партньор за другите цветове. Неутралността му позволява да образува разнообразни и хармонични комбинации с други интериорни цветове и елементи. Той е подобен на празно платно, очакващо  впечатляващите шедьоври, които ще бъдат създадени върху него.

Белият цвят в дизайна на малката кухня

Белият цвят е може би най-добрият избор за дизайн на малка кухня. Способността му визуално да разширява пространството помага стаята да изглежда по-голяма.
Друго голямо предимство на бял цвят е отразяването на около 90% от падналата светлина. Това също допринася малката кухня да изглежда по-просторна.

Важно за дизайна на малката кухня в бяло

Малката бяла кухня е луксозна и елегантна и същевременно очарователна и удобна. Обитателите твърдят, че в започвайки деня в бяла кухня ги зарежда с положителна енергия и настроение.
От друга страна, малка бяла кухня се смята за непрактична поради две основни причини. Първата е, че интериорният дизайн в бяло може да изглежда доста опростен. Твърде голяма количество от този цвят може да доведе до усещане за монотонност. Монохромната кухня в бяло може да изглежда малко по-стерилна и безлична, да се усеща липса на характер и страст.
Друга негативна черта на белия цвят е, че е по-трудно да се поддържа повърхностите чисти.

вижте още: 
17 идеи за малката кухня в черно
Малка кухня в черно: бяло и сиво
Малка кухня в черно и цветно

Избор на дизайн в бяло за малка кухня

Дизайнът в бяло е подходящ за малка кухня, ако помещението е с изглед на север или няма достатъчно осветление. Също така е добра идея, когато другите стаи са ярко оцветени. В този случай малката бяла кухнята ще се превърне в любим кът за отдих.
Дори когато е решена изцяло в бяло, малката кухня никога не изглежда монотонна. Слонова кост, кремаво, сметаново, млечен цвят са само няколко от многото нюанси на бялото. Те могат да придадат на кухненските шкафове и декорация изключително разнообразие. Добавяне перлен, сребърен или стоманен нюанси добавя стил в дизайна на малка кухня.
Друг подход е да се използват комбинации от различни текстури. Гладки, лъскави, матови, релефни и др. материали придават индивидуалност и класа на интериорния дизайн.
Белият цвят също се съчетава перфектно с светло или тъмно дърво. Тъмното венге добавя освежаващ контраст и усещане за лукс. Светлият ламинат носи домашно и уютно усещане в интериора на малката кухня.

Мебелни стилове в малката кухня в бяло

Мебели и в класически, и в модерният стил изглеждат страхотно в бяло. Характерни за класическия стил мебели са материалите дърво, естествен или изкуствен камък и украшения като свещници, декоративни корнизи и др.
Характерно за модерния стил мебели и кухненски шкафове са гладките, лъскави  текстури от пластмаса или метал, вградените уреди и изчистените линии. Всички те образуват балансирана комбинация, която перфектно подчертава уникалността на белия цвят в дизайна на малката кухня.

външни връзки: 
http://moderendom.net/saveti-i-idei-za-kuhnq-v-bqlo/
http://www.dynasty-dv.ru/articles/kuhni-belogo-cveta-sovety-dizaynerov-bolshaya-kollekciya-foto-belyh-kuhon-v-interere
http://www.bhg.com/kitchen/small/small-white-kitchens/ 


Няма коментари:

Публикуване на коментар