26.09.14 г.

Малка кухня в черно: бяло и сиво

http://color-in-architecture.blogspot.com/2014/09/small-kitchen-in-black-white-and-gray.html .http://tzvetvarhitekture.blogspot.com/2014/09/blog-post.html


Съчетаване на черното с бяло или сиво

Черният цвят придава на малкатакухня елегантност и лукс. Но той също така има характерно емоционално въздействие и повишени изисквания към осветлението. Неправилното му приложение води до това кухнята да изглежда тъмна и мрачна. Поради това черното по-често се комбинира с други цветове. Те могат да бъдат ахроматични - бяло и сиво или хроматични - жълто, оранжево, червено, зелено, синьо и т.н. За да се запази общата визия на дизайн в черно, черният цвят продължава да бъде доминиращ. Той присъства върху 50% и повече от видимите повърхности на кухненски елементи - стени, под, мебели. Допълващите цветове се разполагат най-вече в завеси, аксесоари, декорация и т.н.
Вижте повече за малки кухни в черно
.
http://www.pinterest.com/pin/432204895463382397/

Ахроматични комбинации

Поради универсалността си, черен цвят може да се комбинира с почти всеки друг цвят.   Комбинациите с другите ахроматични цветове бял и сив са истинска класика в интериорния дизайн. Цветовите съчетания, които могат да бъдат контрастни или нюансни, са същевременно сложни и хармонични.
Бялото и светлите нюанси на сивото отразяват голяма част от падналата светлина и по този начин подобрявт светлинната среда в малката кухня.
Комбинациите на черно с бяло или сиво лесно приемат и други цветове. Тройна комбинация от черно, бяло и сиво също е добър избор за цветово решение на малка кухня.

Приложение на черно и бяло или сиво в дизайна на малката кухня

Черното, сивото или бялото еднакво лесно се прилага на всяка от повърхности на помещението - под, стени, врати на мебели, плот, аксесоари. Единственото изключение е таванът. По психологически причини се избягва оцветяването му в черно или тъмно сиво.
вижте повече за малките кухни
.
 

Дизайн на малка кухня в черно и бяло

Черно и бяло е обожавана от дизайнерите комбинация. Това е най-контрастната цветна двойката и с дълбока традиционна символика. Изглежда добре и в стилизирани животински шарки, и в геометрични, подобни на шах, или линейни модели. Ако искате вашата малка кухня да изглежда организирано и визуално зонирана, в един цвят трябва да бъдат оцветени по-големи повърхности като стени, под или целия кухненски комплект. Ако искате да създадете визуални илюзии, тогава цветовете трябва да бъдат разпределени равномерно из цялата стая в определена последователност. Това ще промени впечатлението за размера и пропорциите на помещението.

Дизайн на малка кухня в черно и сиво

Черно и сиво е друга класически комбинация. Сивото е постоянно променящ се цвят с много нюанси в светло, тъмно, студено и топло, подходящи за различни комбинации. Този цвят също така има успокояващ напрежението и отпускящ ефект върху хората.
За цветови съчетания с повече контраст можете да използвате по-светли и по-топли сиви нюанси. Това ще създаде ефект, близък до този на комбинацията черно-бяло, но с по-малко контраст. Можете да заместите светлосивите нюанси с текстури в цвят метал, хром и сребро. Те ще добавят усещане за шик в дизайн на малката кухня.
За по-нюансирани цветови съчетания можете да се опитате да комбинирате черно с по-тъмни и по-студени нюанси на сивото. Не забравяйте, че такъв избор на цвят има емоционално въздействие и функционални проблеми, много подобни на интериора в черно. Необходимо е добре да се обмисли светлинната среда в помещението.
вижте повече за черния цвят в ирхитектурата и дизайна

Няма коментари:

Публикуване на коментар