1.09.14 г.

17 идеи за малката кухня в черно

http://color-in-architecture.blogspot.com/2014/09/17-ideas-for-small-kitchen-in-black.html http://tzvetvarhitekture.blogspot.com/2014/09/17.html



Кухнята в черно до скоро се считаше за специфично решение, подходящо за тесен кръг случаи. Днес дизайнерите са уверени, че подобно решение е напълно възможно и широко приложимо. То е подходящо не само за смели, екстравагантни и артистични натури, но и за онези, които истински се наслаждават на ежедневния процес на готвене.

Когато желаете стилна, уникална и неповторима кухня, цветовото решение в черно е вашият избор. То разчупва стереотипите и оставя трайно впечатление върху гостите.
Често черният цвят е избор при дизайна на кухни в модерен стил. Има и много примери за класически кухни в черно.
При решението на малката кухня е необходимо вземете предвид както нейните архитектурни и пространствени изисквания, така и особеностите на черния цвят при приложението му в интериора.
Ако вашата малка кухня е в отделно помещение, и особено ако е съчетана с малка трапезария, е добре интериорното решение да е с прави линии и сбита форма. Подходящите материали на изпълнение са с лъскави повърхности и с акценти от стъкло и метал. Така дизайнът ще изглежда по-богат и ефектен, а отраженията ще създават визуално впечатление за допълнително пространство, дълбочина и обем. Също така е важно да осигурите обилно по количество и с добро качество осветление, особено над работния плот. Осветлението е изключително важно, когато малката кухня е бокс във вътрешно помещение без естествена светлина, с малък прозорец или когато е със северно изложение.
Ако малката кухня е с южно, югоизточно или югозападно изложение, с голям прозорец или витрина и получава обилно количество естествена светлина, тогава при интериорния дизайн в черно може да се заложи на матови повърхности и добре подбрано функционално и декоративно осветление в необходимите места. Подобен избор ще придаде по-класически вид на вашата малка кухня и ще внесе по-голям уют в помещението.
Предлагаме ви колекция от 17 идеи за малки кухни в черно от Франция, Русия, Германия, Китай, Япония и др.


Вижте повече за цветовете в малките кухни и за черния цвят в архитектурата
Преди да пристъпите към реализация, авторът препоръчва консултация с независим срециалист 

Няма коментари:

Публикуване на коментар